Az év első negyedévében összesen 493.831 motor készült Győrben. Ez az előző év azonos időszakához viszonyítva 24 százalékos növekedésnek felel meg.

„Ez nagyszerű eredmény, melyet többek között optimális termékválasztékunknak köszönhetünk. Motorjaink a legmesszebbmenőkig megfelelnek a vásárlók speciális elvárásainak.“ – mondta Thomas Faustmann, az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezetésének elnöke.

„A termelékenység 18 százalékkal növekedett az elmúlt évben. Ez az eredményesen végrehajtott termelékenység javító programnak valamint munkatársaink rugalmasságának és kreativitásának köszönhető.”- mondta Faustmann.

Az Audi Hungaria sikeresen kezdte a 2006-os évet. Heteken keresztül csaknem teljes kapacitás-kihasználtsággal üzemelt a motorgyártás. Jelentős mennyiségben készültek négyhengeres adagoló-fúvókás (Pumpe-Düse) dízelmotorok, négyhengeres direkt befecskendezési technikával készülő (FSI) benzinmotorok turbófeltöltővel, valamint hathengeres common rail dízelmotorok.

Széles választékban készülnek Győrben benzinmotorok az 1,6-literes, 75 kW-os (102 LE) motortól a 4,2-literes, 309 kW (420 LE) teljesítményűig. A dízelmotorok kínálata az 1,9-literes, 66 kW-os (90 LE) változattól a 4,2-literes, 240 kW (326 LE) teljesítményűig terjed. A 22 motorcsalád több mint 350 variánsát az Audi, Volkswagen, SEAT és Skoda márkák számára gyártják.

Az év első negyedévében 3.107 Audi TT Coupé és Roadster készült. Az új Audi TT modell sorozatgyártásának megkezdéséhez szükséges előkészületek az utolsó szakaszhoz értek.

A győri székhelyű Audi Hungaria a Volkswagen-konszern egyik központi motorszállítója. Itt gyártják az Audi TT Coupé és TT Roadster személygépjárműveket is. Az Audi Hungaria évek óta Magyarország legnagyobb exportőre és az ország egyik legnagyobb árbevételt elérő vállalata. 2005-ben összesen 1.693.609 motor (14 %-os növekedés 2004-es évhez viszonyítva) készült. Az elmúlt évben összesen 12.307 Audi TT Coupé és TT Roadster hagyta el a gyártósorokat.