A célunk továbbra sem az, hogy a szabálykönyv tételeit ismételgessük unos-untalan, sokkal inkább arra törekszünk, hogy kiragadott példáinkkal, a kényesebb forgalmi szituációk átvilágításával a közlekedés valamennyi résztvevőjét felelős önérzetére ébresszük.

Motorkerékpárt és autót vezetni sokan megtanulnak, az útjainkon tapasztalható mindennapi nyüzsgés, a lüktető forgalom azonban sajnos nagyon sok esetben figyelmetlenné és türelmetlenné teszi a közlekedőket. Ha valaki a nyeregben vagy a volán mögött idegesen, feszülten vezet, az nemhogy mástól, de saját magától sem remélhet udvarias, biztonságos magatartást – erre nap mint nap mindannyian tucatnyi példát látunk. Az AUTÓ-MOTOR FAIR VEZETŐ program célja egyértelmű, küldetése pedig a gyalogosok és a kamionsofőrök számára is evidens: gyarapítani szeretné azon közlekedők táborát, akik felelősségteljes magatartásukkal és példamutató, körültekintő járművezetésükkel kulturált körülmények között hagyják maguk mögött a kilométereket.

Anya, apa, gyerekek. A kép idilli, de igazán csak akkor nyugodt a család minden tagja, ha tudja, hogy óvodába, iskolába, munkába menet, s persze a hétvégi kirándulás alkalmával is biztonságban érezheti magát az utakon. Az irányjelzés, a zebrán átkelő gyalogosok elsőbbsége, vagy például a gyorshajtásban rejlő veszélyhelyzet a KRESZ íratlan farkastörvényei között is fellelhető, nagyon sokan azonban gőgös nemtörődömséggel kezelik ezeket, tudomást sem akarnak venni róluk. Az AUTÓ-MOTOR FAIR VEZETŐ program a közlekedés ilyen és ehhez hasonló „méregfogait” igyekszik gyökerestől kihúzni, ehhez pedig szemléltető példákkal, mindenki számára érthető magyarázattal és rendkívül értékes nyereményekkel is hozzájárul.

Benépesülnek az utak, vigyázzunk egymásra!

A tavasz beköszöntével egyre többen vagyunk az utakon, hiszen a motorosok és a kerékpárosok mellett a gyalogos kirándulók, túrázók is gyarapítják az eleve nagy forgalmat. A sofőröknek mostantól tehát a megszokott lámpákon és jelzéseken kívül az általában lassúbb haladókra is ügyelni kell, a forgalmi sávokban nagyobb oldaltávolság megtartása szükséges. Mindezt persze csak úgy lehet fair módon, udvariasan végrehajtani, ha nem csupán a volán mögött ülők, hanem a közlekedés többi érintettje is betartja a saját magára vonatkozó „játékszabályokat”. A kerékpáros láthatósági mellényt visel, a motoros nem a két háztömb közötti önmegvalósítás és figyelemfelkeltés szándékával pattan nyergebe, a gyalogos pedig úgy kel át az úttesten, hogy azzal egyetlen járművet sem kényszerít hirtelen  manőverre. Mindez amolyan tömör, hétköznapi kisokos, amely senkitől sem kér lehetetlent, de mindenkire vigyáz!
A célunk az, hogy bárki, aki motorkerékpárjára, személyautójára, vagy éppen kisáruszállítójára felragasztja az AUTÓ-MOTOR FAIR VEZETŐ matricát, az ezzel a gesztussal máris jelezze a normális közlekedési morálba vetett hitét, és a forgalom valamennyi résztvevőjével tudassa felelősségteljes hozzáállását. Idei kampányunk során kiemelten foglalkozunk majd a motorkerékpárosok sokat kritizált közlekedésbiztonságával is, ehhez pedig gyakorlott tesztpilóták és képzett oktatók lesznek segítségünklre.

Kérjük, kövesse figyelemmel az AUTÓ-MOTOR FAIR VEZETŐ program epizódjait, s egyben köszönjük, hogy magatartásával Ön is hozzájárul közlekedési kultúránk színvonalának emelkedéséhez!

További részletek a www.fairvezeto.hu weboldalon!

Fair és balesetmentes közlekedést kívánok, üdvözlettel: