Magyarországon, a biztonságos körültekintő vezetés, a másikra való odafigyelés a forgalomban, napjaikban sok ember szemében nem hogy erény, hanem már-már megmosolyogtató hozzáállás. Az Autó Motor magazin négy évvel ezelőtt elhatározta, változtat ezen a szemléleten. Idén május 11-től várja a Fair vezetőket, akik a már hagyományossá vált matrica mellett az interneten állhatnak a kezdeményezés mellé a www.automotor.hu oldalon.

Az idei kezdeményezéshez elsőként csatlakozott a Lánglovaok csapata is, akik naponta találkoznak a vezetői figyelmetlenség tragikus következményeivel munkájuk során.

Nem lusták a tűzoltók, de a Fair Vezető kampány támogatásával szeretnék elérni, hogy kevesebb munkájuk legyen Nem lusták a tűzoltók, de a Fair Vezető kampány támogatásával szeretnék elérni, hogy kevesebb munkájuk legyen

„A tűzoltó, amikor magánemberként közlekedik az utakon, nap, mint nap tapasztalja azt a sietséget, türelmetlenséget és arroganciát, aminek tragikus következményeivel azután szolgálat ellátása során szembesül egy közúti baleset műszaki mentése alkalmával. Egy-egy ilyen drámai esemény lelki feldolgozása során kibeszéljük magunkból az élményeket és elgondolkozunk azon, hogy minek kellett volna másképpen történnie ahhoz, hogy ne történjen meg a tragédia. Mit kellett volna másképpen csinálni, hogy ne törjenek meg emberi sorsok, ne haljanak meg emberek, ne szakadjanak szét örökre családok.” – árulta el Dallos Tamás ny. tű. őrnagy, a Lánglovagok Egyesület alelnöke.

A tűzoltók minden alkalmat megragadnak arra, hogy az egymásra való odafigyelést, a biztonságosabb közlekedést hirdessék, hogy minél kevesebb tragédiához kelljen kivonulniuk.

Egy kis odafigyeléssel talán elkerülhető lett volna ez a baleset Egy kis odafigyeléssel talán elkerülhető lett volna ez a baleset

„Mi lánglovagok kétszeresen is érintettek vagyunk: féltjük családunkat, másodsorban pedig minél ritkábban, de inkább soha nem szeretnénk egy ilyen közúti tragédiát mentésben résztvevő tűzoltóként átélni! Fontos számunkra, hogy minél kevesebb legyen, vagyis inkább hogy egyáltalán ne legyen áldozat az utakon! Ezért hasznosnak találunk minden olyan kezdeményezést, amely arra ösztökél, hogy közlekedés közben figyeljünk oda jobban egymásra, arra hogy vezessünk figyelmesebben, fegyelmezettebben és legyünk önzetlenebbek. Minél szélesebb körben mozgatja meg a társadalmat, annál életmentőbb.” – tette hozzá Dallos Tamás, aki a Lánglovagokkal együtt boldogan csatlakozott a Fair vezető kampányhoz.

Voksolj te is a Fair vezetésre és kattints a www.automotor.hu oldalra az értékes nyereményekért!