Az importőri használtautó-programok között 2002-ben kivívott és azóta tovább erősített piacvezető helyet az értékesített darabszámok is alátámasztják. 2005-ben januártól szeptemberig 2097 garanciális Weltautót és 4166 darab használt autót értékesítettek a partnerek. Előbbi közel négyszerese az első évben elért 549 darabnak. A programban részt vevő márkakereskedések száma a kezdeti 13-ról 40-re gyarapodott.

A Weltauto programba 2003 tavaszától a kitűnő állapotú személyautókon kívül a hasonlóan jól karbantartott haszonjárműveket is bevonták. Más használtautó-programokkal összehasonlítva a Weltauto ismertsége egészen kiemelkedő, amit többek között az egyik vezető kereskedelmi csatornával futó együttműködés és a rendszeres hirdetési kampányok biztosítanak.

A Porsche Hungaria hetedik márkájaként megjelent használtautó-program jelentős támogatást biztosít az újautó-értékesítésben dolgozó kollégáknak. A Weltauto márkanév évek óta 40% feletti ismertsége és a márka megbízhatósága miatt sokkal kisebb a veszélye annak, hogy a beszámított használt autók egy része nem talál vevőre a márkakereskedésekben. A hazai autópiacon ennek különleges jelentőségét az 50 százalékot meghaladó beszámíttatási arány adja, ami márkától és régiótól függően ennél jóval magasabb is lehet.

2006-ban a Porsche Hungaria 44 tagúra tervezi bővíteni a Weltauto hálózatot. A Weltauto program a jelenlegi partnerszámmal lefedi az országot Szombathelytől Mátészalkáig és Pécstől Miskolcig. Horváth Zoltán márkaigazgató az értékesítés menetének tökéletesítésében és az ügyfelek lehető legjobb minőségű kiszolgálásában lát lehetőséget a további fejlődésre. Weltauto értékesítési darabszámok/hálózat fejlődése

A Porsche Hungaria márkái a használtautó-piacon is meghatározó szereplők, ami a kitűnő értéktartáson kívül az adásvételek számából is lemérhető. A Belügyminisztérium adatai szerint az idei első 9 hónapban a tulajdonosváltozások számát tekintve a Volkswagen a harmadik helyen áll, 39 348 adásvétellel. A Skoda modellek nemcsak újonnan, hanem használtan is igen keresettek, ezt bizonyítja 8-ik helyezése 19 396 tulajdonosváltással. A használtpiac első 15 szereplője közé tartozik a SEAT 9 956 adásvétellel és az Audi, amely 10 401 tulajdonosváltással a használt piacon is első a prémiummárkák között. Az egyes modelleket nézve a használtpiac harmadik helyezettje a Volkswagen Golf, amelyből 15 567 cserélt gazdát használtan az idei első 9 hónapban. A használtpiac nagyágyúi között még két Volkswagen típust találunk. A 2005. január-szeptemberi adatok alapján az összesen 444 098 tulajdonosváltásból 8288 adásvétellel a Passat a hetedik, míg 8163-mal a Polo a nyolcadik helyezett a képzeletbeli Használt Top 10-ben.

A Weltauto programot a Porsche Ausztria 1993-ban indította garanciális, minőségi használt autók értékesítésére. A magyarul „világautót” jelentő Weltauto szó időközben a környező országokban is közismertté vált, amióta a Weltauto kereskedések Csehországban, Romániában, Szlovákiában és Szlovéniában is megjelentek.