A 77 kW TDI motor gazdaságosságának köszönhetően az autó 80 literes tartályát csupán kétszer kellett megtankolni: Plattner szeptember 26-án indult Hannoverből és 29-én érkezett meg Isztambulba. Ahhoz, hogy Gerhard Plattner elérje a célját az autója nem fogyaszthatott többet 6 liternél 100 km-en. Az ADAC a Caravelle tankját Hannoverben lepecsételte, majd kb. 1.200 km megtétele után Magyarországon a Porsche Szeged szervezésében a Magyar Autóklub egy képviselője ellenőrizte a tank és a pecsét sértetlenségét, majd megtöltötték a 80 literes üzemanyagtartályt és újra lepecsételték, hogy aztán Isztambulban egy ADAC munkatárs ellenőrizze azt.

Plattner Hannoverből indult a Caravelle-el, áthaladt Csehországon, Szlovákián, Magyarországon, Szerbián és Montenegrón, Bulgárián és végül megérkezett Törökországba. Hannoverben a Volkswagen Haszonjárművek vevő centruma előtt az üzemanyagtartály lepecsételését a Niedersachsen/Sachsen-Anhalt-i ADAC ügyvezető igazgatója, Hans.Henry Wieczorek személyesen tette meg. Isztambulban Plattnert a török VW importőr Dogus és újságírók fogadták. A pecsét levétele után 118,7 literes összfogyasztást és 70 km/h-s átlagsebességet állapítottak meg, ami 4,8 literes átlagfogyasztást jelent 100 kilométerenként.

„Tekintettel a jelenlegi ásványi olaj árakra szerettük volna megmutatni, hogy milyen takarékosak az autóink” – nyilatkozta Dr. Bernd Wiedemann a Volkswagen Haszonjárművek elnökségének szóvivője. Azért választottuk az újabb rekordkísérlet célországának a török földet, mivel a Volkswagen Haszonjárművek legnagyobb külföldi piacát Törökország jelenti. 2004-ben több mint 26.500 kishaszonjárművet értékesítettek Törökországban. Plattner jól időzítette a törökországi megérkezését, mivel ezen a napon zajlott a T5 Caravelle törökországi bemutatója.