Noha már véget ért az a korszak, amikor a japán autókat papírautónak lehetett nevezni a vékony karosszérialemezek okán, az origami művészete miatt a gyártók igyekeznek azt bemagyarázni nekünk, hogy igenis lehet papírból autót készíteni: nemrég a Lexus kartonpapírból készített életnagyságú IS-t, most pedig a Nissan hajtogatott egy Juke-ot.

Amíg a Lexus megrendelésére készített autó kivágott kartonpapír-lapokból lett összeállítva, addig a Nissan tényleg a papírhajtogatást választotta. Összesen 2000 papírlapot használt fel Owen Gildersleeve nevű brit művész, aki mintegy 200 órán keresztül dolgozott az életnagyságú karosszéria meghajtogatásán.

A Juke típus öt éves születésnapját, és 700 ezer autó eladását ünnepelte a Nissan a papírautóval, amelynek bemutatója kapcsán azt is elárulták, hogy a kis méretű szabadidő-autó következő generációját szintén az angliai Sunderlandben gyártják majd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!