A hírek szerint a McLaren megtalálta a módját annak, hogyan tud még több pénzt keresni a P1-es szuperautóval úgy, hogy közben azt az ígéretét sem szegi meg, hogy mindössze 375 darabot készít. A fejlesztésnél használt prototípusok közül 5-öt utcai autóként építenek újjá és eladják azokat – az alvázszámban szereplő XP miatt ezek hivatalosan külön autónak számítanak majd.

XP Carbon Series Red néven dobják piacra ezt a meglehetősen limitált szériát, az autók közös ismertetőjele lesz a teljesen lecsupaszított, csak átlátszó lakkal bevont fekete színű karbon karosszéria, amelyet pirosra fényezett elemekkel tesznek látványosabbá. Az utastérben a fekete alcantara kárpitot piros cérnával dobják fel, és természetesen a P1 logót is odavarrják a támlára. Arról nincs hír, mikorra lesznek készen az újrahasznosított McLaren P1 prototípusok, de várhatóan ezeket is pillanatok alatt elkapkodják majd a szupergazdagok.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!