A levegő tisztaságának javítása érdekében a mumbai önkormányzat olyan döntést hozott, amelynek értelmében a 20 évnél idősebb járművekkel a jövőben nem lehet személyszállítást végezni, azaz nem kapnak taxiengedélyt.

Ez igen érzékenyen érinti a taxisokat, hiszen a milliós metropoliszban jelenleg futó 9500 taxinak mintegy a fele, 4500 darab Premier Padmini érintett – utóbbi a Fiat 1200 GranLuce Berlina alapjára épül, gyártása 1964-ben indult és 2000-ben ért véget. Mivel sokáig a Hindustan Ambassador volt az egyedüli alternatívája, amelynél azért jobb konstrukció volt,  hamar népszerű lett a taxisok körében. A forgalomból kitiltott taxik tulajdonosai közül nagyjából félezren nem tudják megengedni maguknak az új(abb) autó megvásárlását. A Mumbai önkormányzat szerint az intézkedés áldásos hatása lesz még a komfortfokozat emelkedése, az új autókban ugyanis már jellemzően lesz légkondicionáló is.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!