Egy oroszlányi benzinkútról lopott el egy személygépkocsit az 56 éves I. Zoltán május 31-én. A sértett csak pár percre ugrott be a töltőállomás boltjába, járművét benne a kulccsal, nyitott állapotban a bejárat előtt hagyta. Ezt használta ki a gyanúsított. Kerékpárját félredobta, majd beszállt az autóba és elhajtott vele.

Miután I. Zoltán hazament, rájött, hogy nem akar bajba kerülni, ezért még aznap visszavitte a járművet a benzinkútra, de az autóban talált pénztárcát megtartotta. Az oroszlányi egyenruhások elfogták az 56 éves férfit és előállították az Oroszlányi Rendőrkapitányságra, ahol a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott. I. Zoltán gyanúsítotti kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését. A férfi ellen – szabadlábon hagyása mellett – jármű önkényes elvétele, kisebb értékre elkövetett lopás, valamint ittas vezetés gyanúja miatt is büntetőeljárást indítottak. Az ügyben az eljárást a rendőrség befejezte és október 4-én vádemelési javaslattal küldte meg a Tatabányai Járási Ügyészségnek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!