Eredetileg a szigorú balesetvédelmi előírások miatt készítette el a Porsche a 911-es Targát kifejezetten az Egyesült Államok számára, mivel a bukókeret nélküli karosszéria nem tudta teljesíteni az előírásokat – a többi autógyár is így volt ezzel a hetvenes évek elején. Az évek során aztán nyitható üvegtetővé szelídült a Targa karosszéria, de most újra visszatérnek a kezdetekhez.

A Detroiti Autószalonon leplezik le hivatalosan a Porsche 911 Targát, amely a kabrió karosszériára épül, de az első ülések mögött egy vaskos, acél bukókeretet visel, és e mögött egy hatalmas, íves szélvédő zárja le az utasteret. Ezt nem lehet eltávolítani a helyéről, cserébe ott látjuk rajta az ablaktörlőt.

Ezen kívül még a hátfalon elhelyeznek egy Targa feliratot, és ezzel már a végére is értünk a változtatásoknak. Annyi biztos, hogy kezdetben Carrera és Carrera S motorral, hátsó- vagy összkerékhajtással lesz elérhető a Porsche 911 Targa, nem tudni, hogy később lesz-e belőle Turbo változat.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!