A hazai Mercedes-Benz Fashion Weeket megelőző Mercedes-Benz Design Napot a prémium márka vezető tervezője, Gorden Wagener nyitotta meg. Az Iparművészeti Múzeumban megrendezett rendhagyó sajtótájékoztatón a vezető formatervező betekintést nyújtott a Mercedes-Benz formatervének jelenébe, valamint jövőbe mutató dizájnstratégiájába. Mindezek mellett a dizájner Magyarországon is bemutatta a nagyközönségnek a jelenkor legújabb, lélegzetelállító megtestesítőjét és egyben a formatervezés csúcsát, a Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet tanulmányautót is.

Az 5,7 méter hosszú járművet először tekinthette meg a magyar közönség a Design Nap során, ahol a résztvevők testközelből is szemügyre vehették a teljes mértékben elektromos hajtású modellt. Az egyedi autó mintegy 750 lóerő teljesítmény leadására képes, és mindössze 4 másodpercre van szüksége a 100 km/órás sebesség eléréséhez. A különleges elektromos töltési teljesítménynek köszönhetően pedig 5 perc alatt 100 kilométer megtételére képes töltést vehet fel az akkucsomag

A márka sikerében nem csupán a folyamatos fejlesztések, hanem a hosszútávú és inspiráló együttműködések, valamint a fiatal tehetségek támogatása is jelentős szerepet játszik. A Mercedes-Benz és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem immár 15 éve töretlenül erősíti egymás munkáját. A jubileumi évforduló apropójából a Design Napon Gorden Wagener személyre szabott konzultációt tartott a MOME Járműtervezési szakirány hallgatóinak.

Lendület, haladás, sebesség – mindez már 15 éve jellemzi az együttműködést a Daimler Design és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem között. Idén 15 éve, hogy a MOME partnerre lelt a Daimler Design világszínvonalú szakértői közösségében, támogatva a csúcstechnológia meghonosítását az egyetemen, továbbá az oktatási program nemzetközi színvonalának emelését. És ugyancsak 15 év telt el azóta, hogy a Daimler Design felismerte a MOME-n azt a tervezői potenciált, mellyel a fiatal alkotók munkája és az általuk képviselt újgenerációs, friss szemléletmód hozzájárulhat a márka folyamatos megújulásához.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!