Idénre vártuk a Lexus NX szabadidő-autó új generációjának leleplezését, de pontos dátumot nem tudunk – nos ez továbbra se változott, de egy, idő előtt az internetre felkerült gyári videó kapcsán kívül-belül megismerhetjük az új padlólemezre felépített típust.

Marad az éles forma, amelynél leginkább a LED-es világítás fejlődik, de a videó szerint méretben is lesz előrelépés. A képeken egyébként minden bizonnyal az F Sport kivitelt látjuk, hiszen csillogó króm helyett fényes feketék a karosszériadíszek. Az igazi változás belül lesz, ahol az eddiginél sokkal jobban integrálták a nagy méretű digitális képernyőt középre, az alsó részen kap területet a szellőzés vezérlése, magasabban húzódik a két első ülés közötti konzol.

A videón egyébként német rendszámmal látható a Lexus NX, a feliratok szerint pedig mifelénk két hajtásláncot kínálnak majd, 350h jelzéssel érkezik az öntöltő hibrid, a 450h+ pedig a hálózatról tölthető hibrid lesz. Minden bizonnyal a Toyota RAV4-esnél használt hajtásokról van szó a Lexus NX esetében is. Többet majd a hivatalos leleplezést követően tudunk, amelynek időpontja továbbra sem ismert.