A Clemson Egyetem hallgatói tavaly mutatták be az általuk megálmodott autó járóképes alvázát, amelyet most burkoltak be karosszériával – a formatervet a pasadenai Art Center College of Design-on tanuló Frederick Naaman készítette.

Egy normál autónál magasabb építésű és tágasabb, mindkét üléssorában három-három székkel rendelkező járműről van szó, amelynél virtuális összkerékhajtást valósítottak meg: elöl egy benzinmotor, hátul meg egy elektromotor hajt. Mindezt a Mazda mérnökeinek a segítségével hozták össze a diákok, így nem csoda, hogy a kész alkotás is a japán márka nevét és néhány formai jellemzőjét viseli magán: Mazda Deep Orange 3 a tanulmány neve.

A Mazda számára azért is fontos ez a jármű, mert a fiatalok saját igényeik alapján alkották azt meg – ezek szerint olyan autóra vágynak, amiben egyszerre sokan tudnak utazni, de nem akarnak unalmas egyterűt vagy benzinfaló szabadidő-autót. A műszerfalat két hatalmas monitor helyettesíti, ezen a részen még dolgoznak a fiatalok.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!