Még néhány apró problémát meg kell oldania még a Fordnak az új Mondeo európai piaci bevezetéséig, de hát a sok évvel ezelőtt meghatározott menetrendet tartani kell. Márpedig abban az szerepel, hogy a családi autó változat, tehát az S-Max (egyben a Galaxy utóda is lesz majd az újdonság) tanulmányát 2013 őszén kell bemutatni.

Sorozatgyártásra leghamarabb 2014 végén számíthatunk, de még az is lehet, hogy inkább 2015 derekán kezdik majd el gyártani az egyterű új generációját. Addig is itt van a tanulmány, amellyel a kedélyeket igyekeznek csitítani. Vagy épp szítani, hiszen a most is sportos megjelenés még lendületesebb, a tágas beltér még otthonosabb. Utóbbi nem véletlen, az ennek kialakításával megbízott formatervezőket elküldték a Milánói Bútorhétre, hogy az ott megjelenő újdonságok inspirálják őket.

A műszaki részletekről nem sokat árultak el, csak azt tudjuk, hogy a Kínában már megvásárolható és az Egyesült Államokban már bejelentett 1,5 literes, négyhengeres EcoBoost motort szerelték a Ford S-Max tanulmány orrába. Azt már nem árulták el, hány lóerő a teljesítmény. Még egyvalamit nem tudunk: hogy a Frankfurti Autószalonon lesz-e az autó bemutatója. A Ford korábban ugyanis már megszellőztette, hogy az autós seregszemle előtt négy nappal, szeptember 6-án nyíló IFA Consumer Electronics Show-n is bemutat egy figyelemreméltó tanulmányt.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!