Az Euro 4-es normáknak megfelelő erőforrások még mindig a kategória legszélesebb választékát kínálják, két benzinmotorral (75LE 1,2 16 szelep és 95LE 1,6 16 szelep), valamint kétféle dízellel (70 és 85LE 1,5dCi).

1997. októberi bevezetése óta szegmensének meghatározó modellje a Kangoo, amely – bármely más típusnál jobban – egyesíti a variálhatóságot, a funkcionalitást és a felhasználóbarát jelleget. Fő jellemzőinek köszönhetően (felszereltségtől függően két oldalsó tolóajtó, praktikus rakodhatóság, kompakt méretek, stb.), a Kangoo különösen a családosok számára optimális. Az Euro NCAP tesztjén szerzett négycsillagos minősítésével a passzív biztonság terén kiemelkedik kategóriájában. Az új hűtőrácson átlátszó indexbúrákon túl, az új Kangoo egészében is látványos fejlődést produkál.

Az Authentique, Expression és Privilége hangulatok könnyen megkülönböztethetők egymástól a lökhárítók alapján, melyek vagy szürkék (Authentique), vagy szürke és karosszéria színűek (Expression), vagy a karosszéria színében pompáznak szabályos csíkozással díszítve (PrivilÈge). A PrivilÈge hangulat egyedi jellemzői még a fémszínű ajtónyitók, a motorváltozatot jelző felirat, a karosszéria színére fényezett tanksapka és a hálós térképzsebekkel rendelkező ülések.

A külső megújulását mutatják az újonnan bemutatkozó keréktárcsák is, a “Littora” (Authentique hangulat esetében) és a “Symphonia” (PrivilÈge hangulat esetében). A 10-féle karosszériaszín három új metál változatot tartalmaz az új Kangoo esetében (Giverny Zöld, Zöld citrom, Tintakék), kiegészítve a meglévő Csillagszürke, Cseresznypiros és Tengerszem-kék metál színeket és a nem metál Gleccserfehér, Piros, Citromsárga és Fenyőzöld színeket.

Az új Kangoo belső terét is átváltoztatták, szem előtt tartva a jelenlegi modell karakterének megtartását. Különös figyelmet fordítottak a 2003-ban már módosított műszerfalra, beleértve a kesztyűtartó ajtaját, a légbefúvókat, az ajtónyitókat és az aprópénztartókat, melyek mind harmonizálnak a szerecsendió-betétekkel. Az LCD kijelző egyben az összes elektromos funkció megjelenítője is: a fedélzeti számítógépé (ADAC – felszereltségtől függően), a vízhőfokmérőé és az üzemanyagszintmérőé. A kárpitválasztás lehetősége minden hangulat esetében biztosított, míg a kárpitozott szőnyeg minden Expression és PrivilÈge változatnál elérhető.

Kiemelten praktikus és jól variálható Kangoo három különböző opciós csomaggal áll a vásárlók rendelkezésére, figyelembe véve az egyedi igényeket :

– “Családi” Csomag: középső könyöktámasz elöl, lehajtható asztalka az első ülések hátán, gyermekfigyelő tükör és tárolórekesz az utasülés alatt.

– “Elektromos” Csomag: elektromos külső visszapillantó tükrök, fedélzeti számítógép (ADAC) és külső hőmérséklet kijelző

– “Praktikum” Csomag: 3 pontos kulcs (a csomagtér-ajtó külön is nyitható), „kísérj haza” világítás funkció, fokozatosan elhalványodó utastérvilágítás és esőérzékelő automata ablaktörlők.

A riválisokkal szembeni előny megtartása érdekében az új Kangoo motorválasztéka még korszerűbbé vált, különösen igaz ez a dízel változatokra. Az 1,5 dCi dízel erőforrásokat mindkét változatban 5LE-vel megerősítették (EURO 4), így 70 illetve 85LE leadására képesek, míg az 1,2-es 16 szelepes benzines változat 75 lóerőt produkál. Továbbra is rendelhető az 1,6-os 16 szelepes egység (manuális vagy Proactive automata váltóval). A felsorolt motorváltozatok mindegyike Euro 4 kompatibilis.

A Kangoo továbbra is a szabadidős autók kategóriájának meghatározó szereplője. 1997-es bevezetése óta több mint 1,6 millió Kangoo-t gyártottak a Renault maubeuge-i (Franciaország), cordobai (Argentína) és casablancai (Marokkó) gyáraiban. 59,065 eladási darabszámmal, melyből 25,818 darabot Franciaországban értékesítettek, a Kangoo 2004. folyamán Európa második legnépszerűbb autója volt a Citroën Berlingo mögött, megelőzve a Peugeot Partnert és a Fiat Doblót. 2005. első öt hónapjában (május végéig) 21,581 Kangoo-t adtak el Nyugat-Európában (9,310 darabot Franciaországban), amely 15,4%-os részesedést jelent a szegmensben és ezzel a modell második a rangsorban a Peugeot Partner, a Volkswagen Caddy és a Fiat Doblo előtt.

2005. októberétől már Magyarországon is kapható az új Kangoo.