A tágas, ötüléses kocsi használati értékét a kívánságra beépített nagy elektromos harmonikatető mellett olyan ötletes újdonságok fokozzák, mint az újonnan kifejlesztett, belső téri kerékpártartó. Az ősztől kapható autó 1.4 TWINPORT benzin (66 kW/90 LE) , 1.3 CDTI illetve 1.7 CDTI közös nyomócsöves turbódízel (51 kW/70 LE; 74 kW/100 LE) motorral lép a piacra.

Az Opel Combo Arizona alapja az ötszemélyes Combo, amelyet design- és felszerelési részletekkel tettek szemrevaló életmód-nagyterűvé. A telt sárga fényezéssel a fekete tető és a matt-fekete kötények, illetve küszöbök teremtenek kontrasztot. Szintén fekete a középső tetőoszlop, így egyöntetűnek tűnik az oldalüvegezés. Szintén a Combo Arizona jellegzetessége a 3D ellipszoid fényszóró, a lökhárítóba foglalt ködfényszóró, a fekete rácsos légbeömlő és az ezüstszínű alsó védőlemez. A szélvédő felső részének antracitszínű fóliázása kompaktabbnak és sportosabbnak mutatja az autót.

A tágas belső teret matt krómdíszítések, bőrvolán, krómkeretes műszerek, klímaberendezés és opcionális, navigátorral ellátott CD 70 Navi rádió értékeli fel. Kívánságra építik be a teljes hosszúságú, elektromos harmonikatetőt. A Combo Arizona praktikumát újonnan kifejlesztett kerékpártartó fokozza, amely kapható lesz valamennyi ötüléses változathoz. Az osztott hátsó ülés támlájába integrált készülék mindenféle bicikli rögzítésére alkalmas. Ha lehajtják a támlát, stabil pofa fogja meg az első villát, a vázat pedig teleszkópos csőre szerelt bilincs tartja meg függőleges helyzetben. Használaton kívül helytakarékosan félrehajthatók a rudak.

Az alapfelszereléshez tartozó „Rossz út” csomagnak köszönhetően nem csak aszfalton érzi magát elemében a Combo Arizona. A valamennyi Combo modellhez megrendelhető csomagban motor- és tankvédő lemez, kézifék-huzal védőborítás, módosított futómű-hangolás, 20 milliméterrel megnövelt szabad magasság, és különleges gumiabroncs (185/65 HR 15) van. A sportos hatást a szériában adott 15 colos, hétküllős könnyűfém felnik fokozzák.