Fotó: Lővei Gergely

Csak három darab, kézzel összerakott prototípusa létezik az Opel Combo negyedik generációs változatának, ezek egyikét hozta el Magyarországra a forgalmazó, hogy a sajtónak és meghívott vendégeknek, illetve gyermekeiknek megmutassa azt. Egyelőre csak a Life utónevű, leginkább személyautós belső kialakítással rendelkező kivitel ismert, abból is egy rövid tengelytávolságú, ötszemélyeset láthattunk.

Családi autóról lévén szó rengeteg a tárolóhely belül, csak az utas előtt, a műszerfalon két kesztyűtartó, két polc és egy fiók található, és akkor még ott vannak az ajtózsebek és a tetőpanel polca. A külön nyitható hátsó szélvédőn keresztül kemény és teherbíró kalaptartóra, vagy a belső tetőcsomagtartóba lehet pakolni, utóbbi tartalma elölről tolóajtókon keresztül érhető el. Felnyitott csomagtérajtónál meglepően vaskos hátulról nézve a D oszlop, illetve az egyszerűség kedvéért a kalaptartó két oldalán lévő felső burkolatban mindig benne van a pohártartó-mélyedés.

„Az új Opel Combo Life kulcsszerepet játszik termékoffenzívánkban. Rendkívüli flexibilitása és tágassága, az autózást biztonságossá és kényelmessé tevő modern vezető támogató rendszerei mindenféle egyéni és családi igényt kielégítenek. Ebben az autóban megvan a potenciál, hogy felgyorsítsa márkánk növekedését, új piaci lehetőségeket kínálva a többcélú kishaszon járművek annyira fontos szegmensében“ – jelentette ki az Opel főnöke, Michael Lohscheller.

Nagy méretű a tanksapka, az üzemanyagbetöltő-nyílás mellett kell a hely az AdBlue nyílásnak is, a motortéren belül nagyon mélyen helyezkedik el maga az erőforrás – a gyalogosvédelemnél előnyös ez a kialakítás. A motorkínálat kéttagú lesz kezdetben, az 1,2-es turbómotor 110 vagy 130 lóerővel, az 1,5-ös dízel 100 vagy 130 lóerővel lesz választható, később akkumulátoros-elektromos változat is bemutatkozik.

Az Opel Combo-val kapcsolatban a nyár folyamán lesz majd további bejelentés, a sorozatgyártás az ősszel indul, a Life nevű személyszállító kivitel 2018 végén, a haszonjármű és a Tour nevű személyszállító pedig 2019 elején kerül majd a kereskedésekbe. A vételárakat valamikor az ősszel ismerhetjük majd meg.