Nem modellfrissítésként, hanem új autóként tekint a Toyota a most érkezett Yarisra, hiszen nem csak a külső megjelenés változott, de a motorok és a karosszériastruktúra is átalakult. Az átalakított  tűzfal, a váz néhány pontján vastagabb a lemez, több ponthegesztés és az új szélvédőragasztó is szerepet játszik abban, hogy 20 százalékkal lett merevebb a karosszéria.

Ez nem látszik, ellenben az X-motívumot magán viselő megjelenés már messziről észrevehető. Kíváncsi a tekintet, erőteljes az embléma környéke, a hátsó diffúzor szépséget, magabiztosságot és sportos hangulatot sugároz – ahogy azt a Toyota képviselői megfogalmazták. Az utastérben a kifejezetten divatos, selyemfényű króm betétek mellett a továbbfejlesztett Touch érintőképernyő az újdonság, ami már magyar nyelvű menüvel rendelkezik.

Az 1,0 literes, 69 lóerős benzinmotort alaposan átalakították, a hibridnél csökkentették az 1,5 literes benzinmotor belső súrlódását. Elöl áthangolták a felfüggesztést, hátul kicserélték a torziós hidat annak érdekében, hogy kényelmesebb legyen a haladás. Ezt még a sokkal csendesebb utastérrel is megfejelték.

Új felszereltségek is vannak a kínálatban, a legnépszerűbb Active szint ára 50 000 Ft-ta emelkedett, de cserébe sokkal többet is kap az ügyfél: keréknyomás-ellenőrző rendszer, menetfény, hátsó tárcsafékek és bicskakulcs is van a fedélzeten az eddigihez képest. Az 1,0 literes, három ajtós alapmodell 2 790 000 Ft-tól vásárolható meg, a csúcsmodell újdonsága a nagy méretű üvegtető, és van piros belső hangulat is. Az érdeklődők a szeptember 12-14 közötti nyílt hétvégén ismerkedhetnek meg a kicserélt Yarissal a Toyota márkakereskedésekben.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!