Mint a szigonyos márka büszke hagyományainak prominens megszilárdítója, az ötödik generációs Quattroporte 2003 őszén, ugyancsak Frankfurtban lépett először rivaldafénybe. A semmi mással össze nem téveszthető stílus és a csúcstechnika kifinomult keverékének köszönhetően a toszkán limuzin meglepően gyors sikert aratott. Olyannyira, hogy már a bemutató legelső napján rendelések érkeztek a gyárba. Azóta a Quattroporte az eladási listák élére tört a kategóriájában, a legkeresettebb sportlimuzin úgy az Egyesült Államokban, mint ahogy Európában, vagy Ázsiában is.

A Maserati Quattroporte egy kivételes limuzin, az olasz stílusiskola legkifinomultabb ízlésével megálmodott forma mögött összetett lélek rejtőzik: arisztokratikus elegancia és kényelem szemtelenül vérforraló dinamikával párosítva. Páratlan egyéniségét pedig egy átfogó perszonalizációs program biztosítja. A két szélsőséges verzióval a Maserati feltette az i-re a pontot, így kidomborítva a Quattroporte képviselte értékeket. Ugyanaz a mondat, csak más a hangsúly!

Quattroporte SPORT GT

Az erőteljes világot testesíti meg. Elsősorban az agresszív hangulatú karbon díszítésű utastér, új, markáns vonalú 20’’ méretű keréktárcsák adják ennek a változatnak az egyéniségét. Természetesen a dinamikus karakterhez illően a Sport GT kiegészítői között megtalálható az elegáns sportkormány csakúgy, mint az alumíniumból készített pedálok. Mindezek mellett a Sport GT nem csupán látványban hű nevéhez. A vezetési élményről az eddigihez képest 35 százalékkal gyorsabb kapcsolást biztosító sebességváltó, újrahangolt kipufogórendszer valamint az elektronikus úton szabályozott lengéscsillapítók (Skyhook) feszesebb programja gondoskodik.

Quattroporte EXECUTIVE GT

Az előkelő világot testesíti meg. Szemet gyönyörködtető, elegáns fényezés, valamint a legnemesebb alapanyagokból, gondos munkával megalkotott faberakások jellemzik ezt a változatot. Az Executive GT megkülönböztetője többek között a rácsozott, króm hűtőmaszk, a középső ajtóoszlopon diszkréten meghúzódó típusjelzés, a kilencküllős, 19″ méretű tükörpolírozású keréktárcsa, a nemes bőr és fa kombinációjával készített kormánykerék, az alcantara tetőkárpit és végül de nem utolsó sorban a legmagasabb igényeket is kielégítő komfortfelszerelések sora.