A Renault csoport „szervbankjából” származó 1.5 dCi erőforrással a Logan kínálta vezetési élmény alacsony fogyasztással (4,7 l/100 km) és CO2-kibocsátással (125 g/km) párosul, melyek igen versenyképessé teszik a piac dízelautói körében. Az 1.5 dCi-hez kifejlesztett második generációs közös nyomócsöves befecskendező rendszer újdonsága, hogy szigorúan a szükséges mennyiségű üzemanyagot helyezi nyomás alá többszöri befecskendezéssel, így megnő a teljesítmény, következésképp csökken a fogyasztás.

Az egyes befecskendezők ráadásul egyedileg kalibráltak, így mindegyiküknél egyénileg vezérelhető az elő-befecskendezés időpontja és a befecskendezett mennyiség egyaránt. Ez az új befecskendező rendszer javítja az égés minőségét, elsősorban az elő-befecskendezésnél. A folyamatos ellenőrző és önbeállító funkciónak köszönhetően (Accelerometer Pilot Control) az elő-befecskendezés mennyisége a motor teljes élettartama alatt ellenőrzés alatt áll, ami javítja a teljesítményt és az akusztikát, valamint közvetlenül elősegíti a károsanyag-kibocsátás csökkentését.

A 68 LE-s (50 kW-os) változat emellett töltőlevegő hűtővel és új motorellenőrző rendszerrel is rendelkezik, így a kiváló teljesítmény mellett az új Euro 4-es szabványnak is mindenben megfelel. A már 1700 percenkénti fordulatnál 160 Nm-es legnagyobb nyomatékkal – melynek 85%-a 1500 és 3500/perc közötti fordulat-tartományban áll rendelkezésre – az 1.5 dCi 68LE-s motor nagyfokú rugalmasságot biztosít, így növeli a vezetés örömét. A benzines verziókból származó, ötfokozatú manuális váltó (JH3) élettartama során nem igényel kenőanyag-utántöltést. Fejlesztései során a fokozat-tartományokat meghosszabbították, így a K9K erőforrás teljes nyomatéka kihasználható. Az előnyösebb fogyasztás és akusztika mellett az autó megőrizte dinamikai erényeit. Az elindulás és a gyorsulás alacsony sebességnél történő visszaváltáskor energikus, még nagyobb terhelés mellett is. A Logan 1.5 dCi mindössze 15 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h sebességre. Alacsony fogyasztásához 50 literes üzemanyagtartály társul, így a Logan hatótávolsága referenciaértékű: több mint 1000 km. A karbantartási periódus 20 000 km.

A Logan 1,5 dCi Ambiance és Lauréate változatban kapható, 2 399 000 Ft-os illetve 2 599 000 Ft-os bruttó áron. Mindkét változat alapfelszereltségéhez tartozik a szervokormány és a számos biztonsági (pl. hárompontos hátsó biztonsági övek, állítható hátsó fejtámlák) és kényelmi felszerelés (pl. központi ajtózár). A Logan 1.5 dCi természetesen 3 év vagy 100 000 kilométer garanciával kapható.