A legújabb, exkluzív ülésrendszer szintén most debütál az új Chrysler Grand Voyagerben – a Swivel ’n Go™ második üléssori ülései 180 fokban elfordulnak, éppen szembe kerülve a harmadik üléssorral, és a kettő közé még egy kivehető asztalka is elhelyezhető. E mellett a Chrysler Grand Voyageren szériafelszerelés az exkluzív Stow ’n Go ülés- és tárolórendszer, az egyetlen olyan, egyterűekhez kapható megoldás, amellyel a második és a harmadik üléssor is a padlóba süllyeszthető. A Swivel ’n Go ülések az összes változathoz elérhetők lesznek. Mind a Swivel ’n Go, mind a Stow ’n Go ülésrendszerhez a Grand Voyager egy újabb különlegességgel szolgál: a kategóriában először gombnyomásra ledönthető harmadik üléssorral.

Két erőteljes és hatékony erőforrás

Az új Grand Voyager kétféle motorral rendelkezik: a 3.8 literes V6-ossal, amely 142 kW teljesítményű (193 LE) 5200-as ford./percnél, és 305 Nm forgatónyomatékot produkál 4,000-es percenkénti fordulaton, és a 2.8 literes turbódízel erőforrással, amely 120 kW teljesítményű (163 LE) 3,800-as ford./percnél és 360 Nm-es forgatónyomaték maximumát már 1,800-as fordulaton eléri. Hazánkban csak az utóbbi motorváltozat lesz rendelhető.

Az új 2.8 literes CRD erőforrás kb. 6%-kal könnyebb mint elődje, megnövelt tartósságú vezérműszíjat kapott (élettartam 140000 km) és elektromos Piezo befecskendezőkkel, valamint 2000 bar nyomású üzemanyagrendszerrel szerelik fel, ami növeli a befecskendezés pontosságát. A kovácsolt acél főtengelytmár nyolc helyen csapágyazott a korábbi változat négy csapágyához képest. A teherviselő olajtartály csökkenti a zajt, a rezgéseket és a járás keménységét.

Az új Grand Voyager bemutatkozásával ezen erőforrásokat hatsebességes automataváltóval is kínálják. A hatsebességes változat rövidebb első sebességi fokozata élénkebb elindulást, nagyobb mozgékonyságot nyújt, mint a négy- és ötsebességes változatok. Ráadásul, az egymást sűrűbben követő fokozatoknak köszönhetően a motor fordulatszáma kevesebbet változik.

A Grand Voyager Magyarországon LX, Touring és Limited felszereltséggel lesz megvásárolható, a belépőár 11,380 millió forint.