Újszerű formai kialakításával, csábító felszereltségével és kimagasló kényelmével a Toledo a családi autóval szemben támasztott legmagasabb igényeknek is megfelel.

Az új márkajegyeket hordozó második SEAT modell Az Altea megjelenésével új korszak vette kezdetét a SEAT életében: innentől kezdve az új atlétikus formavilág köszön vissza a később bevezetett modelleknél is. Az új Toledo már első pillantásra sem tagadhatja le márkacsaládját. Elölnézetben a hiúzszemet idéző fényszórós, jellegzetes

SEAT orr-rész a meghatározó az erősen döntött motorháztetővel és a krómba foglalt hűtőráccsal. Az oldalnézet sem kevésbé sportos és újszerű: a leginkább meghatározó elem a légterelőktől a sárvédőkön át emelkedő, majd dinamikusan az oldalelemeken végigvonuló és az ablakok vonalával szemben lefelé húzódó formavonal.

A Toledo egyik kiemelkedő sajátossága a nagyméretű és tágra nyíló csomagtér-ajtaja. Az Altea újszerű formanyelve ebben a részletben is megjelenik – a SEAT mérnökeinek ugyanis a farrészen is sikerült szemet kápráztató köntösbe bújtatni a funkcionális előnyöket. Az új Toledo belső terét, az utas- és a csomagteret egyaránt, a rugalmas

megoszthatóság jellemzi. A formai kialakítás átgondoltságát bizonyítja a jármű kompakt mérete, az alig négy és fél méteres (pontosan 4,46 méteres) hossza és 1,77 méteres szélessége, amely az 1,57 méteres magasságnak hála tágasabb helyet biztosít az öt kényelmes ülőhelyen, mint a hagyományos családi limuzinokban. Emellett nem hagyhatjuk figyelmen kívül a dupla padlójú, 500 liter térfogatú csomagteret sem.

Az új SEAT Toledo egyik kiemelkedő újdonsága a különböző mobiltelefonok kábel nélküli összekapcsolására szolgáló Bluetooth technológia alkalmazása. A megoldás legfontosabb előnye, hogy a kihangosításhoz nincs szükség fizikai kapcsolatra a mobiltelefon és a jármű között. Ezenkívül a Bluetooth technológia képes arra is, hogy a kormánykerék multifunkciós gombjaival fogadjuk a hívásokat és a hívás végén megszakítsuk a vonalat, vagy használhassuk a rendszer egyik legfontosabb képességét, a beszédfelismerést. Ezzel a funkcióval a vezető egyszerűen, kimondott parancsokkal tudja hívni a kívánt telefonszámot vagy a névvel tárolt számot, de többek között neveket és telefonszámokat is tárolhat a névjegyzékben anélkül, hogy bármikor is le kellene vennie a kezét a kormányról.
Az új Toledo hangrendszerét a műszerfal középső konzoljába építik. A felül található meghajtó CD-lemezek és MP3 formátumú felvételek lejátszására alkalmas. A hangrendszer az új SEAT Toledo esetében alapkivitelben egy hagyományos CD-lejátszót és hat hangszórót, opcionálisan 8 hangszórót, valamint a kormányra szerelt kezelőgombokat tartalmaz. A „Bluetooth” funkcióval együtt MP3-as formátumban felvett CD-k lejátszására is képes.

Az új Toledo bőséges helyet kínál az egész családnak a csomagokkal együtt, és hogy a sportosság is fontos, azt nem csupán a SEAT izgalmas formavilága bizonyítja, hiszen az új Toledo az irányíthatóság és a menetdinamika tekintetében sem csak egy a sok közül: kitűnősége valódi érzelmeket vált ki, hűen a márka „SEAT – auto emoción” jelmondatához. 
Az új SEAT Toledo négyféle nagyteljesítményű motorral kerül a piacra. A legerősebb benzinmotor a kínálatban a 150 lóerős/110 kW-os 2.0 FSI, a másik benzines erőforrás a 102 lóerős/75 kW-os 1.6 literes motor. A dízelek kínálatában a 140 lóerős/103 kW-os 2.0 16V TDI a legerősebb, de választható a 105 lóerős/77 kW-os 1.9 TDI is. A kétliteres FSI és TDI motorokhoz hatfokozatú sebességváltót párosítanak, az FSI-hez pedig

rendelhető szekvenciális Tiptronic vezérlésű hatfokozatú automata váltó is, míg a TDI a legújabb automatizált kapcsolású DSG hatfokozatú váltóval párosítható. Az ABS blokkolásgátló, a TCS kipörgésgátló természetesen gyári alapkivitelben tartozéka a Toledo modelleknek míg az EBA elektronikus pánikféket is tartalmazó ESP elektronikus stabilitásnövelő programból álló átfogó biztonsági felszereltség opcióként rendelhető.
Az optimális biztonságot és menetdinamikát szolgálja az új, elektromechanikus szervokormány, valamint a többlengőkaros hátsó kerékfelfüggesztésű D.S.R. futómű is.

A Toledo gyári alapfelszereltségébe tartozik a vezető- és utasoldali légzsák, valamint az oldal- és fejlégzsákok (utóbbi a Stylance modelleknél) is az összes ülőhelyen överő-határolós, elöl pirotechnikai övfeszítővel is felszerelt hárompontos biztonsági övek mellett. A két ISOFIX gyermekülés-rögzítőpont a hátsó üléssoron szintén az alapfelszereltség része.

Árak:

Benzines modellek Toledo 1.6 MPI Reference 3 990 000,- Ft Toledo 1.6 MPI Stylance 4 710 000,- Ft Dízel modellek Toledo 1.9 PD TDi Reference 4 916 000,- Ft Toledo 1.9 PD TDi Stylance 5 307 000,- Ft Toledo 2.0 PD TDI 16 V Stylance 5 622 000,- Ft

A SEAT Toledo modellt kizárólag a SEAT martorelli üzemében gyártják. A karosszéria felülete a lézeres hegesztési technológiának köszönhetően rendkívül színvonalas kiképzésű. Ez a megoldás és a nagyszilárdságú acélok alkalmazása hosszú élettartamot és kimagasló biztonságot nyújt. A

SEAT az új Toledo modellekre kétéves általános garanciát és 12 éves átrozsdásodás elleni garanciát nyújt. Az új Toledo újra pezsgést visz a családi limuzinok járműcsaládjába. Az újszerű járműkoncepció tökéletesen megfelel mindazok igényeinek, akiknek a tágas helykínálat és a célszerűség nem elegendő, és olyan autót keresnek, amelynek használata örömet is okoz és érzelmi kötődést is jelent.