Titanium
A hagyományos Focus-megjelenést a Trend, a Technology és a Business felszereltség fölé pozícionált Titanium tesztautók képviselték. A krómozott hűtőrács vízszintes tagolást kapott, a lökhárítók formája és a belső tér is letisztult, a hátsó lámpák azonban már LED-esek, a kipufogóvég polírozott, a felnik pedig 16 colosak. Alapára 6 630 000 Ft.

ST Line
Az új sportmodellek érkezéséig ezt a változatot kínálják a vagány külső-belső megjelenésre vágyóknak. Fekete hűtőmaszk, látványos első-hátsó lökhárítók, dupla kipufogó, 17 colos felnik, sportkormány és piros cérnával varrt belső is jár a 10 mm-es futóműültetés mellé. Az ötajtós és kombi karosszériával is rendelhető kivitel alapára 6 810 000 Ft.

Vignale
A prémium kivitelű Focust kombiként vezethettük, de ötajtósként is rendelhető a legerősebb benzines és dízelmotorral, utóbbi felárért automatikus váltóval. Hullámos hűtőmaszkján kívül elegáns lökhárítói különböztetik meg, hátul integrált, kettős kipufogóvéggel. Utasterében bőr és fa párosítása gondoskodik a minőségi összhatásról. Ötajtósként 8 265 000, kombiként 8 440 000 Ft az alapára.