A berliniek nem akarják, hogy a londoni példa náluk is megismétlődjön, azaz a szuperautóikkal nemiszervük méretét kompenzáló dúsgazdak külföldiek tönkretegyék a nyugalmukat. Még május elején tartott egy ellenőrzést a rendőrség a Kurfürstendamm környékén, ahol három túlságosan hangos autót foglaltak le. Mivel a helyzet nem javult, most újra akcióztak a rendőrök.

Múlt hét kedden és szerdán összesen 6 járművet foglaltak le azért, mert azoknak túlságosan hangos volt a kipufogója, a további ellenőrzés során pedig az is kiderült, hogy egyéb illegális – tehát a papírokban nem szereplő – módosításokat is végrehajtottak azokon tulajdonosaik. Egy Maseratit, egy Lamborghinit, egy Harley-Davidsont és három Mercedest szállítottak el a rendőrök, mivel az illegális tuning miatt azokkal nem lehet a közúti forgalomban részt venni.

A rendőrség célzott ellenőrzést végzett, miután több lakossági panasz is érkezett hozzájuk a csikorgó kerékkel induló, a motorjukat túráztató autók miatt, amelyek tulajdonosai száguldkoznak és senkire és semmire nincsenek tekintettel. Május 7-én, az első ellenőrzés alkalmából egy Alfa Romeo, egy BMW és egy Lamborghini bukott meg a rendőrségi vizsgálaton.

Az esetenként amatőr módon végzett átalakítások során olyannal is találkoztak, hogy a karosszéria kidörzsölte a túlságosan nagy méretű abroncs oldalát, a futóműbe beépített rugókról/lengéscsillapítókról semmiféle műbizonylatot nem tudott produkálni a tulajdonos, megállapíthatatlan eredetű alkatrészeket használtak a kipufogóban – szóval nem igaz, hogy akinek pénze van, esze is van. A rendőrség egyébként a jövőben fokozottan ellenőrzi majd a tuningolt autókat Berlin utcáin.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!