A Brabus 55 lóerővel növeli a teljesítményt, a Mercedes dízel azonban marad Euro 6-os A Brabus 55 lóerővel növeli a teljesítményt, a Mercedes dízel azonban marad Euro 6-os

A dízelmotoroknál az utóbbi időben egyre fontosabb kérdés a károsanyag-kibocsájtás, az Euro 5-ös előírások betartása is megdrágította az ilyen autókat, az Euro 6 még sokkal szigorúbb ebből a tekintetből.

Csak 2014-től lesz kötelező érvényű ezeknek az előírásoknak a betartása, de néhány autógyártó már ma is kínál ilyen dízelmotorokat – jellemzően az azonos hardverrel rendelkező Euro 5-ös dízeleknél drágábban és egy kicsit alacsonyabb teljesítménnyel. A Brabus segít a helyzeten, az általuk tuningolt Euro 6-os, háromliteres Mercedes dízel teljesítményét úgy növelik 313 lóerőre és 690 Nm-re, hogy közben harminc százalékkal alulmúlja az erőforrás a törvény által megkövetelt kipufogógáz-tisztasági szintet.

Pillanatok alatt kész a beszerelés a Plug-and-Play vezérlőegységnek köszönhetően, ezért meglepően olcsó a tuning vezérlőegység Pillanatok alatt kész a beszerelés a Plug-and-Play vezérlőegységnek köszönhetően, ezért meglepően olcsó a tuning vezérlőegység

Mindössze 1790 eurót kérnek a teljesítménynövelésért, amelyre három év vagy 100 000 km garanciát vállalnak. A Brabus ECO PowerXtra D6S elnevezésű másodlagos vezérlőegységért, amelyet pár pillanat alatt csatlakoztatnak az autó – E, S vagy CLS – elektromos rendszeréhez.