Egy 28 éves kínai férfi, bizonyos Wang Jian a fejébe vette, hogy megépíti álomautóját, a Lamborghini Reventónt. Az magától értetődik, hogy nincs pénze egy eredetire, de még csak egy másolatot se engedhet meg magának, ezért úgy döntött, saját maga építi meg álmai sportkocsiját.

Egyelőre 60 000 jüant költött el a nagy műre, a 2,1 millió forintból eddig már két autót vásárolt, amelyeknek az alkatrészeiből készül el az alkotás. Egy Nissan kisteherautó és egy Volkswagen Santana volt az áldozat, no meg jónéhány rozsdás tábla lemez, amelyeket egyedi gyártású zártszelvény-váz segítségével hozott úgy-ahogy az eredetire hasonlító formára.

Egy modell alapján készítette el a saját tervezésű-gyártású tárvázat, amibe körben független felfüggesztéseket épített. A Volkswagen motorja középre beépítve hajtja majd a hátsó kerekeket, a hatfokozatú kézi kapcsolású váltót a benzintankkal egyetemben bontóból vásárolta a lelkes építő. Négy tárcsafékje lesz az autónak, és már azon gondolkozik Wang úr, hogyan készítsen az eredetire hasonlító kerekeket.

Állítása szerint az építés során mindenhol betartotta a törvényi előírásokat, mégsem valószínű, hogy sikerül majd forgalomba helyezni az alkotását. Eredetileg egyébként az idei év végén már használni akarta saját szuperautóját, de már ő is belátta, reálisan leghamarabb a jövő év végére áll majd össze az alkotás. Csak így tovább!

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!