A Volvo nem tartja igazi szabadidő-autónak a V40-es terepjárósított változatát, épp ezért nem XC néven, hanem Cross Country-ként forgalmazza. Ezen segít most a Heico Sportiv tuningcég, amely nem leülteti, hanem felemeli a karosszériát, és még több fényezetlen fekete betétet használ.

Utóbbiakról annyit árulnak el, hogy az összesen 8 darabos kiegészítő-készlet neve XC Package, és azt a fényezés roncsolása nélkül szerelik fel. Ehhez pedig a 3M által kifejlesztett speciális, kétoldalú ragasztószalagot használnak, amely még a német autópálya-tempónál is képes a helyén tartani a kerékjárat-szélesítéseket, a lökhárító- és küszöbtoldatokat.

Ezt kiegészítik még egy 30 mm-es hasmagasság-emeléssel, amelynek eléréséhez új rugókat és lengéscsillapítókat szerelnek a gyáriak helyére. Egyelőre még nincs kész az autó, csak egy számítógépes grafikát közöltek a Volvo V40 Cross Country XC Package-ről. A belső térben új kapcsolófüleket szerelnek fel, ha a kedves ügyfél úgy kívánja, és motortuningot is vállalnak: a D3-as dízel 150 lóerejéből 195-öt csinálnak, a gyárilag 254 lóerős T5-öst pedig 268 lóerősre erősítik. A kiegészítők árát egyelőre nem árulta el a Heico Sportiv.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!