A szlovák Mito Motorsport csapata határozta el, hogy ütőképes versenyautót faragnak országuk egyik büszkeségéből, a Kia Ceed kompakt autóból. Ez persze azzal is jár, hogy nem sok minden maradt változatlanul.

Először is kiszerelték az előre beszerelt motort, a 2,0 literes négyhengeres dízelt a hátsó ülések és a csomagtartó helyére építették be. Persze csak miután egy kicsit csavartak rajta, egyelőre még tart az építés, épp csak a működőképesség ellenőrzése miatt dobták össze az autót, amelynek jelen pillanatban 200 lóerő a teljesítménye. A befejezést követően már 300 lóerőt remélnek.

A verseny-üzemanyagtartály és olajhűtő került az egykori motortérbe, állítólag 43:57 arányú a tömegeloszlás, de ez még változhat. A karosszériamunka még nincs befejezve, a harcias első lökhárítón kívül kiszélesített első- hátsó sárvédőket kap majd az autó, és egy hatalmas méretű hátsó szárnyat. Ettől, mármint a túlméretes tetőspoilertől eltekintve a karosszéria-készlet nemsokára megvásárolható lesz bárki számára. Mert a Mito Motorsport Kia Ceedje nem céltalan állatkodásra készült. Az csak egy kellemes mellékhatás.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!