A látszat csal, az egyedülálló Volga GAZ-21 roadster valójában egy 1999-es évjáratú Mercedes-Benz SLK 230-as. Olyan alapos munkát végzett az építő, hogy csak a szélvédőkeret és – csukott állapotában – a tető árulkodik a kiindulási alapról.

Az átalakítás csak a karosszéria külsejét érintette, tehát ugyanazokat a kényelmi- és biztonsági felszereléseket élvezheti a sofőr és utasa, amit a német sportkocsi anno tudott, megfejelve az egyedi, kétszínű bőr borítással. A külső idézi a három évtizeddel korábbi szovjet autót, persze laposabb lett az orr, és a meredeken emelkedő övvonalat is egészen jól sikerült ötvözni a volgás vonalakkal.

Fényképpel bizonyítja az eladó, hogy a forgalmi szerint is Mercedes-Benz SLK 230 alapján megépített GAZ-21 utánzatról van szó, és mivel EU-s papírokkal rendelkezik a gép, a magyarországi forgalomba helyezésnek sincsenek akadályai – persze először meg kell fizetni a 13,3 millió forintos vételárat. Akit a külsőségek nem érdekelnek, nagyjából tizedáron hozzájuthat egy hasonlóan 140 000 km-t futott SLK-hoz…