Amíg a teherautós technika jórészt megakadályozza, hogy a Zil-130-asból hot rodot építsenek a rajongók, a múlt század közepét idéző megjelenés annyira különleges, hogy most egy csecsenföldi műhely használta fel azt legújabb alkotásához.

Egy 1998-as Mercedes-Benz S 430-as volt a kiindulási alap, amelynek teljes egészében eltávolították a karosszériájának a felső részét. A Zil teherautó fülkéjét – a tetőt 8 cm-rel vágták meg – és motorháztetejét helyezték rá a német alvázra, majd egyedi gyártású platóval és az eredetire kísértetiesen hasonlító, de azoknál keskenyebb sárvédőkkel és ezekhez igazított orrlemezzel lett teljes a karosszéria.

A fülkében gyémántvarrásos bőr borít mindent, a műszeregységet az egyszerűség kedvéért az S-osztályból vették át, és középre helyezték azt. A plató is bőrborítást kapott, hiszen nem áru- hanem emberszállítás a feladata a bulimobilnak, ami azonban meglehetősen tempós helyváltoztatásra is képes, ha úgy hozza a sors vagy a vezető jobb lába.

Az átépítés során megtartották a Mercedes-Benz S-osztály 274 lóerős V8-as motorját, az ahhoz csatlakozó ötfokozatú automatikus váltót, de a felfüggesztés is egy-az-egyben a német luxusautóból származik.