A svájci Ueli Anliker-nek köszönhetjük a Red Gold Dream, azaz Vörös Arany Álom fantázianevű McLaren SLR-t, amelyre alig 13 hónap alatt ráunt a megrendelő. Most vevőt keres az autóra – tessék megkapaszkodni – 10 millió svájci frankos irányáron hirdette meg az átépített sportkocsit.

Az egyedi ízlés szerint épült autó átalakítása 30 000 munkaórát vett igénybe – talán jobban kellett volna ellenőrizni az elszámolt óradíjakat? – és 35 ember dolgozott rajta, köztük pár ékszerész is volt. Ami ugyanis arany színű, az valódi 24 karátos arany, ráadásul az utastérben még 600 darab rubint is beépítettek. A normál és műholdas riasztón felül olyan érzékelő is van a fedélzeten, ami az oldalablakon át nézelődőket figyelmezteti, ha azok netán túl sokáig csodálkoznának.

Amikor egy újság megkérdezte, mivel indokolja az elég meredek, forintra átszámolva kicsivel több mint 2,6 milliárdos vételárat, a következőt nyilatkozta: „Nagyon kedves nekem ez az autó.” A 10 millió svájci frankos összeg egyébként az anyagköltség (5 millió svájci frank) és a munkabér összege, megfejelve egy kisebb összeggel az érzelmi veszteség miatt. A munka még nem fejeződött be, most épp azon vannak a svájci szakemberek, hogy az 5,4 literes, kompresszoros V8-as teljesítményét a jelenlegi 700 lóerőről 1000-re növeljék. Az autót februárban Qatar-ban állítják ki, Ueli Anliker reményei szerint ott talál majd vevőt a McLaren SLR Red Gold Dream-nek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!