A Piper Motorsport nevű cég alaphelyzetben versenyautók építésével, azok szervizelésével foglalkozik, de igazán különleges feladatokat is elvállalnak. Most például egy megrendelő kérésére egy C63 AMG-t rejtenek egy 190-es Mercedes karosszériája alá.

Először is leborotválták a karosszériát a C63 AMG-ről, változatlanul megtartva a padlólemezt, a felfüggesztést, a motort és az erőátvitelt, majd a 190-es Mercedes feldarabolása következett. Itt már kicsit nehezebb volt a művelet, hiszen a merevséget biztosító részt távolították el belőle – komoly keretet kellett szerkeszteni annak érdekében, hogy ne omoljon össze a külső héj.

Meglepő módon a modern alsó rész és a klasszikus ruha meglepően könnyen egymásra talált, hiszen a főbb mértek nem sokat változtak az évek során. Persze szükség van azért a versenyautó-építés során szerzett tapasztalatokra is, hiszen a hibrid karosszériát komoly bukókerettel merevítik ki. Nem kiállítási darab az autó, hanem azt bizony versenypályán is használja majd a tulajdonosa, ennek megfelelően bírnia kell az igénybevételt.

Némileg szükségből módosítják a 190-es megjelenését, a szélesebb nyomtávokat az EVO 2-es sportváltozat spoilerkészletével palástolják. Ez talán megbocsájtható annak ismeretében, hogy még a legkeményebb gyári autónál is több, mint kétszer erősebb motort (457 LE/600 Nm) és az ahhoz passzoló technikát rejtik a lemezek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!