Amíg Európában annak örülnek, hogy idén elkészült a 20 ezredik G-osztály is, ezzel rekordot állítva fel a 37 éves típus történelmében, Ausztráliában tovább bővítik a választékot azzal, hogy újra  megjelent a civil piacon az egyszerűbb kialakítású W461-es változat. Az elmúlt három évben ezt a kivitelt csak hadi- és mentőegységek számára tette elérhetővé a Mercedes, egyszerű vásárlók csak a sokkal több luxxussal rendelkező W463-as modellt választhatták.
mercedesg2
Ausztráliában azonban a vásárlók köszönik szépen, nem kérnek a kényelemből, nekik sokkal fontosabb a jó terepjáró képesség és az, hogy a lehető legkevesebb olyan dolog legyen a fedélzeten, ami elromolhat. Ennek köszönhető, hogy a motortérben dolgozó 3,0 literes V6-os turbódízel (184 LE/400 Nm) csak Euro-4-es tisztaságú, mert kihagyták belőle az AdBlue adalékos kipufogógáz-tisztító rendszert, a váltó is még a régi, 5 fokozatú automatikus egység.
mercedesg3
Két extra van: extra tudású pollenszűrő, ami a sivatagi körülményekkel is megbirkózik, illetve a felnőtt embert is elbíró motorháztető. Kérdés, mennyire lesz népszerű az új fapados Mercedes 300 CDI Professional pickup, amelynek az ára 119 000 ausztrál dollár. Ennyi pénzből ugyanis rögtön két darab Toyota Landcruiser 70-es pickupot lehet vásárolni, 4,0 literes V8-as turbódízellel.

mercedesg4

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!