Még folyamatban van az Irmscher legújabb Opel Adam S átépítése, de a tuningcég ígérete szerint nem sokkal azt követően, hogy befejezik a munkát a prototípuson, megvásárolható lesz részben vagy az egészben az átalakító készlet. Ennek legfontosabb eleme a karosszéria kiszélesítése, a hatalmas méretű légbeömlők leginkább csak ijesztgetésre vannak, gyakorlati funkciójuk nincs, hiszen mindössze chiptuning erejéig nyúlnak az 1,4 literes turbómotorhoz, aminek így 170 lóerőre nő a teljesítménye.

Az első és a hátsó sárvédők kiszélesítésére azért van szükség, hogy a 19 cols átmérőjű, 8 col széles felnik elférjenek a kerékjáratokban. Manapság az Opel Motorsport-programjának fontos része az Adam alapján épített raliautó, ezért választották az Irmscher legújabb alkotásának azokat a színeket, amelyet az 1974-ben Rali-EB bajnoki címet szerző Walter Röhrl/Jochen Berger páros Ascona versenyautója is viselt, igaz, más a grafika. Az utastérben retrós színösszeállítást ígérnek, ami valószínűleg zöld/sárga bőrkárpitot jelent.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!