Már szériaváltozatában se nagyon lehet panaszkodni az Audi S1-es tudására, hiszen a négy méteres karosszériába szerelt 2,0 literes benzines turbómotor több, mint elegendő a dinamikus helyváltoztatáshoz. Azonban a 231 lóerő csak az alja annak, amire ez a motor képes.

Az Abt Sportsline csapata is felismerte a kínálkozó lehetőséget, és amint a kezük közé kaparintottak egy S1-est, rögtön nekiálltak az átalakításnak. Jelen esetben azért nem tudtak jó előre dolgozni, mivel a szűk motortér erősen korlátozza a fizikai átalakítások lehetőségét (például kipufogó, szívósor cseréje), de azért így is sikerrel jártak a mérnökök. Az eredmény 310 lóerő, amihez 440 Nm-es maximális nyomaték tartozik – utóbbi 70 Nm-rel múlja felül a gyári értéket. Ezzel a nagyobb méretű és 100 kg-mal nehezebb S3-asnál is erősebb az Abt Audi S1.

A motortuningért 2349 eurót kér az ABT, ezen felül számos más kiegészítővel is szolgálnak, 18 colos felnikre szerelt 225/50 R18-as abroncsokat, 30 mm-es ültetést, egyedi szőnyegkárpitot is lehet kérni – úgy látszik, a belső tér átalakításán még dolgoznak. Azt még nem árulták el, a jelentős teljesítménynövekedés miatt hogyan változnak a menetteljesítmények az Abt Audi S1 esetén.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!