Mivel a legtöbb világvége-filmet az Egyesült Államokban forgatják, jellemzően az ottani autókat alakítják át arra a célra a filmesek, hogy megmutassák: milyen autókkal lehet túlélni például a zombi-apokalipszist.

Azonban ez az Oroszországban lefényképezett kombi Lada a legjobb bizonyíték arra, hogy a keleti blokk autóival is biztosított a túlélés, hiszen azt is fel lehet szerelni (ál) golyószóróval, nagy méretű bütykös kerekekkel, dögráccsal, és egyéb finomságokkal, úgymint a jobb első sárvédőn kivezetett kipufogó. Az utastérben láncból hegesztett kormánykerék segíti az irányítást, az ülések fa-, mármint fémpadosak, a jobb első ülésen látjuk a szögekkel gazdagon díszített husángot, ami a zombi-apokalipszis idején a kötelező tartozékok közé tartozik.

Érvényes rendszáma is van az átalakított kombi Ladának, ami a megfelelő műszaki állapotról tanúskodik – az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem rozsdás a karosszéria, hanem rozsda hatású festékkel van kezelve. A magyar műszakin legkésőbb a karosszéria pereme alól kilógó abroncs miatt hasalna el ez az alkotás…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!