Harminc évvel ezelőtt fejlesztették ki a Hummer H1-est az Egyesült Államok fegyveres erőinek számára, és Arnold Schwarzenegger nyomására készítették el belőle a civil változatot. Amely nem volt túlságosan sikeres, hiszen meglehetősen szűk volt az utastere, és mindenféle burkolat meg extra ellenére is elég spártaiak voltak a viszonyok.

Ennek megfelelően ezen igyekeztek változtatni az indiai DC Design szakemberei, akik minden egyes négyzetcentimétert vagy bőrrel, vagy fa(utánzat?) betéttel, illetve műanyagkrómmal tettek emberivé. Kicsit ugyan giccses lett a végeredmény, de hát a megrendelő szava és pénztárcája parancsol.

Az indiaiak egyébként óvatosan nyúltak az autó külsejéhez, de sikerült néhány műanyag elem ráépítésével új megjelenést adni az autónak. No lám, nem kell rögtön harminc-negyven centit kivágni a karosszériából ahhoz, hogy az jobban nézzen ki. Kicsit olyan lett a Hummer H1-es megjelenése a beavatkozás után, mintha Zorro-maszkot kapott volna, de a szélvédő és a tető műanyag kerete még hasznosnak is mondható. Terepen a karosszéria/fényezés sérülése nélkül tud a bozótban haladni az autó. A motorhoz és az erőátvitelhez nem nyúltak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!