Az 5. Carroll Shelby Tribute and Car Show rendezvényen mutatta be a tuningcég a Mustang Super Snake szélesített változatát, amelynél az első tengelyt 6,3 centivel, a hátsót 10 centivel szélesítették ki.  A szélesebb nyomtáv mellett a rugókat és a lengéscsillapítókat is kicserélték, utóbbiak állítható darabok, tehát pályaautózáshoz keményebbre lehet őket állítani. Az első sárvédőkre még szellőzőnyílások is kerültek, amelyek a motor hőháztartását segítik.

A motortérben a 50th Anniversary Super Snake motorja található, az 5,0 literes V8-ast kompresszorral segítik a 750 lóerő elérésében. A 20 colos felnik mögött nagy teljesítményű Brembo fékrendszer látható, elöl 16 colos féktárcsák 6 dugattyús nyergekkel, hátul 14 colos féktárcsák 4 dugattyús nyergekkel. A Shelby American szerint csak tanulmány ez a Mustang Super Snake, valószínűleg azért, mert hamarosan frissül az alapját adó Mustang, és már az új megjelenéssel dobják majd piacra a gépet.

A gazdag autórajongóknak azonban már idén is lesz mire költeniük a pénzüket, hiszen az F-150 Super Snake megvásárolható. Ennél óvatosabban nyúltak a karosszériához, épp csak lejjebb húzták lejjebb, műanyag fedelet kapott a plató, és szélesebbek lettek a kerékjárat-burkolatok azért, hogy a 22 colos felnik elférjenek alattuk.

Itt is a Mustangnál használt V8-as alkalmazzák, tehát kompresszorral látják el az 5,0 literes blokkot, lecserélik a szívósort és a befecskendezőket, nagy átmérőjű Borla kipufogórendszert alkalmaznak annak érdekében, hogy 390-ről 750+ lóerőre emelkedjen a teljesítmény. Menetteljesítményeket nem árultak el, csak azt, hogy az ügyfél döntésének megfelelően hátsó- vagy összkerékhajtással rendelheti a Shelby F-150 Super Snake-et, amelynek alapára 96 680 dollár.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!