Mugen RC20GT névre hallgat a gyári tuningcég által a felismerhetetlenségig átalakított Honda Civic Type R neve. Hatalmas, talán leginkább az Audi jellegzetes darabjára hasonlító hűtőrácsot alakítottak ki a kocsi elején, megnövelték a hátsó szárny méretét és a diffúzort is átalakították.

Utóbbira azért volt szükség, mert lecserélték a kipufogórendszert, ami egy csőben végződik középen, ezen kívül még a motor szívóoldalán is változtattak, és a töltőlevegő-hűtőt is nagyobbra cserélték – azt nem árulták el, mekkora a 2,0 literes turbómotor teljesítménye az átalakítást követően. Az utastérben is radikális a változás, a bukókeret és a verseny-kagylóülések mellett Knight Rider kormány és fapados, digitális kijelzőkre redukált műszerfal jelenti a változást.

Szerencsére a gyári tartozékkatalógusba ennél sokkal visszafogottabb formában kerül bele a Mugen fejlesztőinek látomása, épp csak pár extra légterelő és karbon elem segítségével lehet tovább fokozni a megjelenést. A felni megfelel annak, amit a tanulmány kapott, de itt már „csak” 19 col az átmérő, és 235/35 R19-es abroncsokat szerelnek ezekre. Az utastérrel kapcsolatban új motorindító-gombot, padlószőnyeget és küszöbburkolatot tartalmaz a Mugen-csomag.