Egyszerű tuningcégként indult 25 évvel ezelőtt a Hennessey Performance, amely idő közben a világ leggyorsabb sorozatgyártású autóját (Venom GT) is elkészítette. Most egy 25 darabra limitált Mustang-átépítéssel ünnepelnek, amelynél a kedves ügyfél dönti el, kupé- vagy kabrió karosszériás, kézi vagy automatikus váltós példányt vegyenek alapul; a vételár minden esetben 99 500 dollár.

Az 5,0 literes V8-as szívómotorból indulnak ki, amely kap egy kompresszort, karbonból készített szívósort, nagyobb szállítási teljesítményű benzinpumpát és befecskendezőket, a kipufogórendszert csak a katalizátor mögött módosítják öblösebb hangot adó hátsó dobokkal. Az átalakítás után az USA-ban prémiumnak számító 93 oktános benzinnel kell üzemeltetni az erőforrást, amelynek a teljesítménye 804 LE 7000/percnél és 878 Nm 4400/percnél.

A prototípust kézi váltóval építették meg, ezzel mérték le a menetteljesítményeket, ami szerint a 0-96 km/h gyorsulás 3,1 másodpercig tart, a negyedmérföldes sprint 10,7 másodpercet vesz igénybe (214 km/h), a csúcssebesség pedig 334 km/h. A motorátépítés mellett karbon légterelők, 20 colos felnik, Brembo nagy teljesítményű fékrendszer és a 25 éves jubileumra utaló dekoráció teszi teljessé a Hennessey 25th Anniversary Edition HPE800-as Ford Mustangot.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!