A SEMA tuningkiállításon mutatja be a Toyota a gyári építésű Land Speed Cruiser nevű terepjárót, amellyel azt bizonyítják, hogy bőven van tartalék a konstrukcióban. Alig nyúltak a karosszériához, mélyre nyúló első koptató és extrém mértékű ültetés és a hatalmas kerekek – 7,5 centivel csökkentették a nyomtávot, hogy azok elférjenek a széria sárvédők alatt – utalnak arra, hogy itt valami történt.
landcruiser2
Az 5,7 literes V8-as szívómotorból csak a blokkot tartották meg, miután két darab méretes Garrett turbófeltöltőt szereltek rá és módosították a hengerfejeket, a forgattyús mechanizmust, a kis ellenállású szívósor azt jelenti, hogy a ködlámpák helyén kialakított nyílásokon keresztül kapja a levegőt a motor. Az eredmény a Toyota állítása szerint 2000 lóerős teljesítmény, ami a nagy méretű dobozforma karosszériát 354 km/h-s sebességre képes gyorsítani. Egyedi projekt a Land Speed Cruiser, nem áll a japánok szándékában egy hasonló – értsd turbófeltöltős V8-assal szerelt – terepjáró piacra dobása.

landcruiser3

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!