A negyedmérföldes gyorsulásnál szó szerint még a legapróbb részlet is számít a jó eredmény elérésében, ezért az LG Motorsports nevű texasi cég elkészült a far-középmotoros Chevrolet Corvette számára készített új hátsó felfüggesztésével, amely 15 colos felni használatát is lehetővé teszi.

Azért volt szükség erre a visszafejlesztésre, mert a szuperragadós Mickey Thompson drag-abroncsokkal indulásnál a nagyobb mértékben deformálódó oldalfallal jobban lehet kilőni álló helyzetből; a gumit egyébként a felnihez csavarozzák, hogy az ne forogjon el a pánton. A kisebb átmérőjű felni miatt kisebb fékeket építenek be és módosítani kell a lengőkart is, az USA-ban legális ez az átalakítás, de érdemes tisztában lenni azzal, hogy a gyorsulási versenypályán kívül csak hátrányai vannak.

LG Motorsports C8 15" Conversion! The worlds very first C8 on a 15" wheel!Billet Specialties, Inc.The Drive Shaft ShopNitrous ExpressMickey Thompson Performance TiresHigh Tech CorvetteStopTech#LGMotorsports #LGC8 #LGBuilt #LGEquipped

Közzétette: LG Motorsports – 2020. április 13., hétfő