Ezúttal a vonóhoroghoz, illetve a tetősínekhez rögzíthető kerékpártartókat tesztelték az ADAC német autóklub szakemberei. Az eredmények korántsem lettek biztatóak. Egyik rendszer se érdemelte ki a nagyon jó minősítést.

Alapvetően a vonóhorog-rögzítésű rendszerek a könnyebb kezelhetőség miatt előnyben vannak, igaz drágábbak is a tetőre szerelhetőknél. Közülük négy elmozdult a helyéről a kitérési manőver során. Mielőtt valaki azt gondolná, a tetőtartók jobbak, onnan maguk a kerékpárok esnek le részben vagy egészben – van, ahol az első kerek rögzítése nem megfelelő.

Mindkét rögzítési módszernél akadt gond a kerékpárok megtartásával Mindkét rögzítési módszernél akadt gond a kerékpárok megtartásával

A ráfutásos baleset szimulációjánál a Mon Blanc Discovery tartóról nemes egyszerűséggel leesett az egyik kerékpár, mert elszakadt a rögzítő öv. Kitérési manővernél meg az egyik vonóhorog-tartóról esett le majdnem az egyik kerékpár. Van tehát mit javítani a kerékpártartókon, nagy általánosságban azonban mindkét fajta rögzítési lehetőség esetén találunk megfelelő darabokat.