Alapvetően nincs különbség az ÖAMTC által tesztelt hat Wallbox töltőberendezés között, mindegyik képes feltölteni a villanyautót, eltéréseket a mellékelt tartozékok, a használhatóság és az alkalmazás terén tapasztaltak a szakemberek. A tesztelt hat készülék közül az EVBox Elvi bukott meg „nem elégséges” minősítésével, amit annak köszönhet, hogy a teszt során előidézett problémát nem jelezte az egyenáram-felügyelő funkció, ami komoly problémát okozhat a villanyautó akkumulátorában. Természetesen a gyártónak is jelezték a problémát, ahol jelezték, hogy idő közben már módosítottak a konstrukción, a meglévő készülékek tulajdonosai pedig egy ingyenes firmware-frissítést kapnak, úgyhogy lépjenek kapcsolatba a gyártóval.

A tesztgyőztes készülék a Kostad cég által kínált TX-1000 lett, ami az 1100 eurós árával ugyan drága, de nagyon sok tartozékot adnak hozzá, és jól használható az alkalmazás – igaz, csak angol nyelven. Akár élőben lehet állítani a töltőáram erősségét, és folyamatosan jelzi az akkumulátor töltöttségét az alkalmazás. A Kostad jelezte, hogy hamarosan piacra dobja a TX-1000 utódát.
A legolcsóbb vizsgált Wallbox töltők is jól szerepeltek, a 800 eurós Vestel EVC04-AC11SW-T2P alkalmazása könnyen használható és időzített töltést is lehetővé tesz, a 700 eurós Volkswagen ID.Charger Connect esetén a teljes csomag a meggyőző; mindkettőnél példás a kábelkezelés. Jó eredménnyel végzett a hestoc electrify eBox wr30 készülék is. A Wallbox Pro Connect 11 kW már csak kielégítő eredményt ért el, mert a „gázt fejlesztő akkumulátor” hiba szimulálásakor a nem szakította félbe a töltést, ami zárt térben veszélyes lehet, a készüléken nincs olyan figyelmeztetés, hogy csak szabadban lehet használni, így hiába felhasználóbarát (legkönnyebb javíthatóság) a kialakítás, nem ajánlható.

Az ÖAMTC német nyelvű tesztjét részletesen itt találják meg.
A Wallbox-töltő telepítését mindenképpen szakemberre kell bízni, előfordulhat, hogy hálózatbővítésre van szükség, illetve extra tartozékokra is szükség lehet, ha például napelemes rendszerrel közösen szeretné azt telepíteni valaki.