A Ford Kuga szabadidő-autó segítségével végezte idei téligumi-tesztjét a GTÜ, az ACE és az ARBÖ autós klubok és szervezetek, a 235/55 R17-es méretű abroncsokkal a havas-jeges próbákat Svédországban végezték, a többi mérést pedig a Contidrome tesztpályán.

Foto: Tschovikov/GTÜ

Nyolcféle abroncsot vizsgáltak 15 próbán, és ezek közül csak egy végzett közepes minősítéssel, a többi mind „Nagyon ajánlott” vagy „Ajánlott” lett a végén. A legjobb eredményt a Dunlop Winter Sport 5 SUV abroncs érte el, amely a második helyen végzett Goodyear UltraGrip Performance Gen-1-es abronccsal különösen rövid fékutat értek el nedves aszfalton. A harmadik a Continental Winter-Contact TS 850 P lett.

Az összes, tesztelt szabadidő-autók számára kifejlesztett téli abroncsról elmondható, hogy száraz útfelületen nem képesek kiemelkedő fékutat biztosítani, a 45,7-48,2 méteres fékút 100 km/h-s sebességről azt jelenti, hogy jobban teszik a sofőrök, ha ezekkel az abroncsokkal kerülik a sportos vezetési stílust.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!