A 37 vizsgált gyermekülésből 22 végzett jó eredménnyel, sok esetben jelentősen felülmúlva a törvényei követelményeket. Négy termék végzett kifogásolható eredménnyel, a Joolz iZi Go Modular és ennek Isofixes társa a magas károsanyag-terhelés (TCPP égéslassító anyag, rákkeltő hatású) miatt, az LCP Kids Saturn Fix és a Casualplay Multipolaris Fix a gyenge frontális védelem miatt bukott meg.

A Graco Milestone ülés ígérete, miszerint a születéstől a törvényi határig használható marad ugyan csábítóan hangzik, de csak kielégítő lett az eredménye a gyenge utasvédelem miatt. Nem mindig lehet stabilan rögzíteni az ülést, és nem zárható ki a hibás kezelés sem. A „csecsemő-módban” nem használható hordozóként, csak az autóba beépítve működik.

A szakértők azt ajánlják, minden esetben a saját autóval és a gyermekkel közösen történjen a gyermekülés-vásárlás. Ilyenkor az eladó rögtön a kezelést is meg tudja tanítani a szülőnek, így egy esetleges autócserekor ez nem lesz probléma. Az állítható üléseknél nem szabad elfelejteni a gyermek fejlődésének megfelelő utánállítást. Az a legjobb, ha a gyermeket két éves koráig hátrafelé néző gyermekülésben szállítják. A német nyelvű http://www.adac.de/kindersitztest/ oldalon találnak további információkat a tesztről.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!