Hirdetés – A jó téli gumiabroncsok meg tudnak tapadni a vakító jégen. Ehhez viszont az szükséges, hogy a vonóerőhatáraikon belül legyenek. Ha az autó csúszni kezd, nézzünk egyenesen az útra, arra, amerre mennie kell, és a kormányt enyhén fogjuk. Ahogy az autó csúszás közben lelassul mi fokozatosan nyerjük vissza az irányítást. Eközben a téli abroncsok gumija elkezd megtapadni a jeges és csúszós felületen. Lassú sebességgel és gyengéd irányítással uralhatjuk a helyzetet. Ehhez viszont elengedhetetlen a prémium téli gumi mielőbbi beszerzése.

Régebben a téli gumik mély és agresszív futófelülettel kerültek legyártásra, de ez mára múlté. Ezeket az abroncsokat még arra tervezték, hogy a mély hóban elevickéljenek, de ennek ára volt. Ezek az abroncsok nagyon zajosak voltak és a gépjárművek stabilitása is hagyott némi kivetnivalót. Ma már olyan prémium minőségű téli abroncsokat gyártanak, amelyek keskenyebb futófelülettel rendelkeznek és a sűrű lamellák elvezetik a vízréteget.

Fontos tudni, hogy a téli gumiabroncsokat nem szabad a nyári szezonban használni, hiszen ez a keverék túlságosan puha a száraz aszfalthoz, így sokkal gyorsabban elhasználódik. A megnövekedett gördülési ellenállás miatt az üzemanyag-fogyasztás is az egekbe szökik.

A fejlett gumikeverékeknek köszönhetően a téli gumik teljesítménye az elmúlt évtizedben jelentősen javult, ez lehetővé teszi a tervezők számára, hogy a gumiabroncsokat lágyabbá tegyék anélkül, hogy egyéb más, akár kritikus tulajdonságokat feláldoznának érte, beleértve a kopást is. A kutatás-fejlesztésre a nagy gyártók rengeteg pénzt költenek.

A Pirelli már több mint 300 gumikeveréket fejlesztett ki, így lehetséges, hogy a legideálisabb téli gumiabroncsokat gyártsák a vásárlóknak. A Gumiabroncs akció szakértő weboldalán természetesen találunk prémium Pirelli abroncsokat is.

A 225/45R17 Pirelli Sottozero 3 téligumi ráadásul most féláron vásárolható meg, így már jó előre beszerezhetjük az akciós prémium téli abroncsot. A gyors kiszállítás mellett 14 napos visszaküldési garanciával ez egy kihagyhatatlan lehetőség. Ez az abroncs kifejezetten az autók sportossági jellemzőit segíti. Optimalizált profiljának köszönhetően sokkal hosszabb élettartammal bír. Az abroncs mély barázdái a víz jobb eloszlatását garantálják.

A Pirelli 3. generációs abroncsa a nagy teljesítményű autók sofőrjei számára került kifejlesztésre, akiknek egész szezon alatt szükségük van a biztonságos téli útviszonyok mellett a biztonságos közlekedésre. Az abroncs teljesen kiszámíthatatlan időjárási körülmények között is jól teljesít. Legyen hideg idő, fagyos útviszonyok, ez az abroncs megfelelően kezelhető bármilyen körülmények között. A megnövelt érintkezési felület a nyíl alakú középső blokkoknak és a lekerekített vállaknak köszönhető, így a vizet és a latyakot tökéletesen kiszorítja az abroncsok alól. A nagy teljesítményű 3D-s lamellás technológia segíti a hóról hóra tapadást és egyben javítja a fékezési teljesítményt.

(Nyitókép: Pixabay)