Hirdetés – Elkerülné az autómosó előtti várakozást? Szívesebben végezné saját maga azt a feladatot, amely a kedvenc járgányának tisztaságát és állagmegőrzését is szolgálja? Akkor bizonyoára Ön is azok közé tartozik, akik az otthoni autómosás kedvelői. A tökéletes és tartós végeredmény érdekében azonban korántsem mindegy, hogy miként zajlik a folyamat.

Nem mindegy az időpont és a helyszín sem

Érdemes az időjárás előrejelzést figyelni, hiszen Murphy törvénye, hogy autómosás után, már másnap zuhogni fog az eső. Ez elkerülhető azzal, ha száraz időszakot választ, amikor várhatóan az ég sem szakad le a következő napokban.

Amennyiben az otthoni autómosást választja, akkor ehhez ideális helyszín is szükséges. Társas lényként figyeljen arra, hogy a víz, a hab és a szennyeződések ne zavarjanak senkit. Nem célszerű a virágágyás szomszédsága mellett dönteni, hiszen a növények nem kedvelik az autósamponos vizet. A csatornalefolyó közelsége és a beton felület viszont kifejezetten jó választásnak bizonyulhatnak a procedúrához.

Magasnyomású mosó a praktikusság jegyében

Az autómosókból jól ismert magasnyomású mosó otthonra is beszerezhető. A speciális eszköznek köszönhetően, a szennyeződések könnyedén eltávolíthatóak a felszínekről, ráadásul úgy, hogy közben karcolásoktól sem kell tartani. Megéri a kerekekre is kiemelt figyelmet fordítani, itt ugyanis előszeretettel ülnek meg a makacs szennyeződések.

Autósampon és kefés tisztítás

Értelemszerűen fentről lefelé célszerű haladni, és a jól ismert kétvödrös módszer sem maradhat el. Az egyikben tiszta víz kell az öblítéshez, a másikban pedig a sampon kap helyet. Az öblítéskor szintén kitűnő szolgálatot tehet a magasnyomású mosó, amivel minden vegyszer eltávolítható a karosszériáról.

Kívül-belül tiszta autó

Ha pedig, már rászánta magát az autómosásra, akkor ne maradjon el a belső tér megtisztítása sem. Ez kritikus területnek számít sokaknál, pláne, ha a nap nagy részét a gépjárműben töltik. A lábtörlőkről egyszerűen eltávolítható a kosz, a gumiszőnyeg esetében pedig szintén bevetheti a magasnyomású mosót. Az autóporszívó mobilitásának köszönhetően, még a legkisebb szegletekből is kiszívhatóak a morzsák és a lehullott szennyeződések. A kárpittisztító vagy a felülettől függően, bőrtisztító legalább olyan jó szolgálatot tehet, mint a műanyag felületekre alkalmas tisztítószerek.

A rendszeresen elvégzett autómosással nemcsak mindig igényes megjelenéssel bírhat a gépjármű, hanem az állagromlás is megelőzhetővé válik, pláne az esős, saras, latyakos időszakokban. Profi eszközökkel gyorsabban és alaposabban elvégezhető az autó mosása és tisztítása otthoni körülmények között is.