Hirdetés – Ha ma valaki téli gumit akar venni, akkor több lehetőség közül választhat. A prémium márkák mellett a középkategóriás termékek között is találunk kedvencet, nem muszáj a legdrágábbat választani. Tény és való, hogy az ismert nevek megbízható minőségről tanúskodnak, azonban figyelembe kell venni a személyes igényeket is.

A megbízható Dunlop

Dunlop neve sokak által ismert. A Winter Sport 5 a jobb teljesítményű személyautókra készült és újnak számít a márka termékei között. A lamellákat úgy tervezték meg, hogy kicsit szögletes formát kaptak, ami kiváló oldalirányú tapadást biztosít a csúszós utakon is. A több blokk egyenlő a nagyobb érintkezési felülettel, ami a havas utakon is tapadni fog. A téli időben nem szabad megfeledkezni az esőről sem, azonban a Winter Sport 5 a vizes útfelületen is irányítható marad. Az alacsony gördülési ellenállás pedig csökkenti az üzemanyag felhasználást.

Szintén meg kell említeni a Winter Response 2 nevű abroncsot, ami nagyszerűen teljesít a téli körülmények között. A tesztek szerint kitűnő eredményeket ért el a fékezésben, ami a vizes és jeges utakon még fontosabbá válik. A biztonságos közlekedés érdekében hosszabb követési távolságot kell hagynunk, az esélyeinket azonban tovább javíthatjuk a megfelelő autóabroncs kiválasztásával.

A Goodyear is a listára kerül

A Dunlop után a Goodyear is a legjobbak közé kerül. Az Ultra Grip abroncsok nagyszerűen teljesítenek a hóban, amit a legújabb technológiai újításoknak köszönhet. Úgy tervezték meg, hogy a nedves, a száraz és a havas utakon is megőrizze a gépjármű kormányozhatóságát, ami valóban biztonságos termékké teszi. Az abroncs nagyobb felületen érintkezik az úttal, a V alakú futófelület szinte megkapaszkodik a hóban, miközben a másik oldalon kilöki magából a csapadékot. Nem számít, hogy egyenes autóúton vagy kanyargós szerpentinen kell haladnunk, a rendkívüli tapadás minden helyzetben a vezető javára szolgál.

Mit tud a Michelin?

Ha minőségi téli gumit keresünk, akkor nem mehetünk el a Michelin Alpin 6 mellett sem. Ez a téli gumi személyautókra lett megtervezve, és olyan modern fejlesztések állnak mögötte, amik biztonságról és irányíthatóságról gondoskodnak száraz és havas felületen egyaránt. Az abroncs különlegessége, hogy kopott állapotban is a vezető szükségleteire figyel, hiszen ugyanazt nyújtja használtan, mint új korában. A futófelület mintázata önregeneráló formát kapott, ami azt jelenti, hogy a csatornák a kopással fokozatosan megnyílnak és szélesednek. Ehhez jön hozzá a többrétegű futókeverék, ami a nagyobb hó ellenére sem fog rontani a tapadási eredményen.

A Vredestein is a legjobbak között van

Végül, de nem utolsó sorban meg kell említeni a Vredestein téli gumikat, amik valamennyivel kedvezőbb áron szerezhetőek be, bár ez nem jelenti azt, hogy lejjebb kéne adnunk az elvárásainkból. Az olyan téli gumik, mint a Wintrac Pro vagy a Contrac 2 nagyszerű eredményeket ért a nedves utakon, úgyhogy nemcsak az esőben, hanem a hóban is biztonságos lesz a fékezés. A téli közlekedésnél mindig számolni kell a jeges útfelülettel, de ezek a megbízható márkák még könnyebbé teszik a vezetést.

(Nyitókép: Pixabay.com)