Az új SportDesign csomag nem csak markánsabb megjelenést nyújt, hanem az autó aerodinamikai tulajdonságaira is jótékony hatást gyakorol. Az első és a hátsó tengelynél is nőtt a leszorító erő, míg a légellenállás változatlan maradt, ami tovább növeli a vérbeli roadster formájában rejlő finom egyensúlyt. A kipufogócsövet is tartalmazó hátsó borítás tudatosan teremt asszociációt a nagyteljesítményű sportautóval, a Carrera GT-vel.

Ehhez az automatikusan nyíló hátsó szárny is jelentősen hozzájárul, amelyet a több különálló szárny koncepciója alapján terveztek. A SportDesign csomag valamennyi elemét a jármű színére fényezik, így azok harmonikusan illeszkednek a Boxster dinamikus külsejéhez.

Az új SportDesign csomagot a Porsche világszerte minden piacon kínálja. Magyarországon minden új Boxsterhez megrendelhető az új SportDesign csomag, ennek ára 1 100 000,- Ft, amely magában foglalja a forgalmi adót is. Meglévő Boxsterhez a Porsche-Tequipment 950 000 forintos áron kínálja az utólag felszerelhető csomagot (az ár ezúttal is tartalmazza a forgalmi adót, a felszerelés és a fényezés költségeit azonban nem).